II. Düşük yağlı diyet
III. Oruç
IV. Düşük yağlı diyetin ve orucun yararları
V. Düşük yağlı diyet ve orucun riskleri
VI. Düşük yağlı diyet ve oruç iyi mi yapılır
VII. Başarı için ipuçları
VIII. Inceleme emekleri
IX.
Sıkça Sorulan Sorular
Oruç tutmak | Düşük yağlı diyet |
---|---|
|
|
Sinerji | Sıhhat özellikleri |
|
|
II. Düşük yağlı diyet
Düşük yağlı diyet, doymuş ve trans yağ payı düşük bir rejimdir. Çoğu zaman meyve, sebze, tam tahıllar, yağsız protein ve düşük yağlı süt mamüllerinden kaynaklanır.
Düşük yağlı bir diyet uygulamanın birçok potansiyel faydası vardır, bunlar içinde şunlar yer alır:
- Kilogram kaybı
- Kalp hastalığı riskinin azalması
- İnme riskinin azalması
- Tip 2 diyabet riskinin azalması
- İyileştirilmiş kolesterol seviyeleri
- Kan basıncının iyileştirilmesi
- İyileştirilmiş ruh hali
- Artan enerji
Sadece, düşük yağlı bir diyetin hepimiz için en iyi diyet olmadığını belirtmek önemlidir. Birtakım kişilerin sıhhatli bir kiloyu ve genel sağlığı korumak için daha çok yağ tüketmesi gerekebilir.
Düşük yağlı bir diyet uygulamayı düşünüyorsanız, bunun sizin için doğru tercih olduğu için güvenli olmak için doktorunuzla yahut diyetisyeninizle görüşmeniz önemlidir.
III. Oruç
Oruç, bir zaman süresince yemek ve/yahut içecekten uzak durma uygulamasıdır. Birçok değişik oruç türü vardır, sadece en yaygın olanlardan bazıları şunlardır:
* Aralıklı oruç: Bu, oruç tutma ve yeme dönemleri içinde dönüşümlü olarak ilerlemeyi ihtiva eder. Mesela, her gün 16 saat oruç tutabilir ve 8 saat yiyecek yiyebilirsiniz.
* Bütün gün oruç: Bu, 24 saat yahut daha çok zaman oruç tutmayı ihtiva eder.
* Birkaç günlük oruç: Bu, üst üste birkaç gün oruç tutmayı ihtiva eder.
Orucun birçok potansiyel faydası olduğu gösterilmiştir, bunlar içinde şunlar yer alır:
* Kilogram kaybı: Oruç tutmak, kalori alımınızı azaltarak ve metabolizmanızı hızlandırarak zayıflamanıza destek olabilir.
* Kan şekeri kontrolünün iyileştirilmesi: Oruç tutmak, insülin direncini azaltarak kan şekeri kontrolünün iyileştirilmesine destek olabilir.
* İnflamasyonun azalması: Oruç tutmak, birçok kronik hastalığın risk faktörü olan inflamasyonun azaltılmasına destek olabilir.
* Uzun yaşam: Orucun hayvanlarda uzun yaşam sağlamış olduğu gösterilmiştir ve birtakım emek harcamalar bunun insanlarda da aynı etkiye haiz olabileceğini öne sürmektedir.
Sadece oruç tutmanın risksiz olmadığını belirtmek önemlidir. Altta yatan herhangi bir sıhhat sorununuz var ise, oruç diyetine başlamadan ilkin doktorunuzla görüşmelisiniz.
Genel hatlarıyla, oruca yavaşça adım atmak ve zaman içinde oruç sürenizi kademeli olarak çoğaltmak en iyisidir. Baş dönmesi, sersemlik yahut bitkinlik benzer biçimde herhangi bir negatif yan tesir yaşarsanız, orucu hemen bırakmalı ve doktorunuza danışmalısınız.
IV. Düşük yağlı diyetin ve orucun yararları
Düşük yağlı bir rejimi oruçla birleştirmenin bir dizi potansiyel faydası vardır. Bu faydalar şunları ihtiva eder:
- Kilogram kaybı
- Kan şekerinin daha iyi denetim edilmesi
- Azaltılmış apse
- İyileştirilmiş kolesterol seviyeleri
- Kalp hastalığı riskinin azalması
- İnme riskinin azalması
- Tip 2 diyabet riskinin azalması
- Gelişmiş bilişsel işlev
- Artan uzun yaşam
Bu faydaların hayvanlar ve insanoğlu üstünde meydana getirilen çalışmalara dayandığını belirtmek önemlidir. Düşük yağlı bir rejimi oruçla birleştirmenin insanlarda uzun vadeli etkilerini belirlemek için daha çok araştırmaya gereksinim vardır.
Düşük yağlı diyet ve orucun riskleri
Düşük yağlı bir diyet ve oruç tutmanın birtakım potansiyel riskleri vardır, bunlar içinde şunlar yer alır:
Zayıflama platosu: Uzun zaman düşük yağlı bir diyet uygular ve oruç tutarsanız, nihayetinde zayıflama platosuna ulaşabilirsiniz; bu, rejime devam etmenize ve oruç tutmanıza karşın kilogram vermeyi bıraktığınız demektir. Bunun sebebi, vücudunuzun düşük yağlı rejime ve oruca ahenk sağlaması ve daha azca kalori yakmaya başlamasıdır.
Gıda eksikliği: Düşük yağlı bir diyet kısıtlayıcı olabilir ve bir tek yemeklerden ihtiyacınız olan bütün gıdaları almak zor olabilir. Bu bilhassa oruç tutuyorsanız geçerlidir. Düşük yağlı bir diyet uyguluyorsanız ve oruç tutuyorsanız, ihtiyacınız olan bütün gıdaları aldığınızdan güvenli olmak için bir multivitamin ve mineral takviyesi almak önemlidir.
Orucun yan tesirleri: Oruç, bitkinlik, baş ağrısı ve sinirlilik benzer biçimde birtakım yan etkilere niçin olabilir. Bu yan etkisinde bırakır çoğu zaman geçicidir ve orucu bıraktığınızda ortadan kalkar. Sadece, baş dönmesi yahut bayılma benzer biçimde ciddi yan etkisinde bırakır yaşarsanız, orucu bırakmalı ve bir doktora görünmelisiniz.
Safra kesesi taşı riskinin artması: Oruç tutmak safra kesesi taşı geliştirme riskinizi artırabilir. Bunun sebebi, oruç tutmanın safra kesenizin daha kuvvetli bir halde kasılmasına niçin olabilmesi ve bunun da safra kesesi taşı oluşumuna yol açabilmesidir.
Kalp hastalığı riskinin artması: Birtakım emek harcamalar oruç tutmanın kalp hastalığı riskinizi artırabileceğini göstermiştir. Bunun sebebi orucun LDL kolesterol ve trigliserit seviyelerinde artış benzer biçimde kan lipitlerinizde değişikliklere yol açabilmesidir.
Artan nüzul riski: Oruç tutmak nüzul riskinizi artırabilir. Bunun sebebi, orucun kan basıncınızda ve kan pıhtılaşma faktörlerinizde değişikliklere yol açabilmesi ve bunun da nüzul riskinizi artırabilmesidir.
VI. Düşük yağlı diyet ve oruç iyi mi yapılır
Düşük yağlı bir rejimi oruçla birleştirmenin birkaç değişik yolu vardır. Popüler bir seçenek, haftada 5 gün düzgüsel yiyecek yemeyi ve peşinden 2 gün oruç tutmayı içeren 5:2 diyetidir. Başka bir seçenek ise her gün yahut haftada muayyen süreler oruç tutmayı içeren aralıklı oruç tutmaktır. Aralıklı oruç tutmanın birçok değişik yolu vardır, sadece birtakım popüler yöntemler içinde 16:8 rejimi, 24 saatlik oruç ve 3 günlük oruç bulunur.
Düşük yağlı bir diyet uygularken ve oruç tutarken kafi gıda aldığınızdan güvenli olmak önemlidir. Bu, kucak dolusu meyve, sebze, tam tahıl ve yağsız protein yiyecek demektir. Ek olarak bolca su içerek susuz kalmamak da önemlidir.
Düşük yağlı bir rejimi oruçla birleştirmeyi düşünüyorsanız, ilk olarak doktorunuzla görüşmeniz önemlidir. Bu, bilhassa altta yatan herhangi bir sıhhat sorununuz var ise önemlidir.
VII. Başarı için ipuçları
Düşük yağlı bir diyet uygulayıp oruç tuttuğunuzda başarıya ulaşmış olmak için birtakım ipuçları:
- Yavaşça başlayın ve her gün oruç tuttuğunuz süreyi kademeli olarak artırın.
- Vücudunuzu kulak verin ve baş dönmesi, sersemlik yahut güçsüzlük hissederseniz orucu bırakın.
- Oruç esnasında bolca su ve öteki sıvıları içerek sıvı ihtiyacınız olan şeyi karşılayın.
- Oruç tutmadığınız zamanlarda meyve, sebze ve tam tahıllardan varlıklı, sıhhatli ve dengeli bir beslenme uygulayın.
- Yeterince dinlenip uyuduğunuzdan güvenli olun.
- Bilhassa herhangi bir altta yatan sıhhat sorununuz var ise, düşük yağlı bir rejime ve oruca başlamadan ilkin doktorunuzla görüşün.
VIII. Inceleme emekleri
Düşük yağlı bir rejimi oruçla birleştirmenin tesirleri hakkındaki sınırı olan sayıda inceleme vardır. Sadece birtakım emek harcamalar bu kombinasyonun kilogram kaybı, kan şekeri kontrolü ve öteki sıhhat belirteçleri için yararlı olabileceğini göstermiştir.
Dergide gösterilen bir emek verme Aşırı kilolulukdüşük yağlı bir diyet tatbik eden ve her gün 12 saat oruç tutan kişilerin, yalnızca düşük yağlı bir diyet uygulayanlardan daha çok kilogram verdiğini buldu. Oruç tutan emek verme katılımcılarının ek olarak daha düşük insülin ve kan şekeri seviyeleri vardı.
Dergide gösterilen bir başka emek verme Metabolizmadüşük yağlı bir diyet tatbik eden ve her gün 16 saat oruç tutan kişilerin kan şekeri kontrolünün iyileştiğini ve iltihabın azaldığını buldu. Oruç tutan emek verme katılımcılarının ek olarak daha düşük kolesterol ve trigliserit seviyeleri vardı.
Bu emek harcamalar, düşük yağlı bir rejimi oruçla birleştirmenin kilogram kaybını, kan şekeri kontrolünü ve öteki sıhhat belirteçlerini iyileştirmenin yararlı bir yolu olabileceğini öne sürüyor. Sadece, bu bulguları doğrulamak için daha çok araştırmaya gereksinim var.
Düşük yağlı bir rejimi oruçla birleştirmeyi düşünüyorsanız, bunun sizin için müsait olup olmadığından güvenli olmak için ilk olarak doktorunuzla görüşün.
IX.
Netice olarak, düşük yağlı bir rejimi oruçla birleştirmenin kilogram kaybı, kan şekeri kontrolü ve öteki sıhhat belirteçleri için birtakım faydalar sağlayabileceğini öne devam eden birtakım kanıtlar vardır. Sadece, bu bulguları doğrulamak ve bu kombinasyonun uzun vadeli etkilerini belirlemek için daha çok araştırmaya gereksinim vardır. Düşük yağlı bir diyet ve oruç tutmayı denemeyi düşünüyorsanız, bunun sizin için doğru olduğu için güvenli olmak için ilkin doktorunuzla görüşmeniz önemlidir.
S1: Düşük yağlı rejimle orucu birleştirmenin yararları nedir?
A1: Düşük yağlı bir rejimi oruçla birleştirmenin birçok potansiyel faydası vardır, bunlar içinde şunlar yer alır:
Kilogram kaybı: Düşük yağlı bir diyet ve oruç tutmak, kalori alımınızı azaltarak ve metabolizmanızı hızlandırarak zayıflamanıza destek olabilir.
İyileştirilmiş kan şekeri kontrolü: Düşük yağlı bir diyet ve oruç tutmak, insülin direncini ve iltihabı azaltarak kan şekeri kontrolünün iyileştirilmesine destek olabilir.
Kronik rahatsızlık riskini azaltır: Düşük yağlı beslenme ve oruç tutmak, kalp hastalığı, nüzul, tip 2 diyabet ve kanser benzer biçimde kronik rahatsızlık riskinizi azaltmanıza destek olabilir.
S2: Düşük yağlı rejimle orucu birleştirmenin riskleri nedir?
Cevap2: Düşük yağlı bir rejimi oruçla birleştirmenin birtakım potansiyel riskleri vardır, bunlar içinde şunlar yer alır:
Sıvı Kaybı: Kafi sıvı tüketmediğinizde oruç tutmak susuzluğa yol açabilir.
Düşük kan şekeri: Oruç tutmak kan şekeri seviyenizin oldukca fazla düşmesine niçin olabilir, bu da baş dönmesi, sersemlik ve bayılmaya yol açabilir.
Kas kaybı: Kafi kalori almadığınızda oruç tutmak kas yitirilmesine yol açabilir.
S3: Düşük yağlı diyet ve oruç iyi mi yapılır?
Cevap3: Düşük yağlı diyet ve oruç tutmanın birkaç değişik yolu vardır, sadece birtakım genel ipuçları şunlardır:
Yavaş başlayın: Oruç tutmaya yeni başladıysanız, 12-14 saatlik kısa oruçlarla başlayın. Kendinizi daha basit hissettikçe oruçlarınızın uzunluğunu kademeli olarak artırın.
Vücudunuzu kulak verin: Oruç tutmak acı verici yahut rahatsız edici olmamalıdır. Başınız dönüyorsa, sersemlik hissediyorsanız yahut baygınlık geçiriyorsanız orucunuzu bozun ve bir şeyler yiyin.
Susuz kalmayın: Oruç esnasında susuz kalmamak için bolca sıvı tüketin.
Sıhhatli beslenin: Oruç tutmadığınız zamanlarda meyve, sebze ve tam tahıllar açısından varlıklı sıhhatli bir beslenme düzenine haiz olduğunuzdan güvenli olun.
0 Yorum